Tips & Δύσκολοι λεκέδες

Tips 2021-03-31T09:26:25+00:00

Πώς να αντιμετωπίσω την κακοσμία από το χαλί;

MAGIC CARPET CLEANERS

Έχετε παρατηρήσει ότι τα χαλιά σας αναδύουν μία δυσάρεστη μυρωδιά; Μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με υλικά που έχετε στο σπίτι. Παρασκευάστε ένα μίγμα από 1 κούπα του καφέ μαγειρική σόδα και 2 κούπες χυμό λεμονιού. Βάλτε τα υλικά σε ένα μπουκάλι σπρέι και ανακινήστε το καλά. Ψεκάστε το χαλί με το μίγμα και αφήστε το μία περίπου ώρα. Μετά σκουπίστε το χαλί με ηλεκτρική σκούπα. Η σόδα σε συνδυασμό με το λεμόνι δεν καλύπτουν απλά τις δυσοσμίες αλλά τις εξαφανίζουν. Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας ή πορτοκαλιού (10 περίπου σταγόνες) μαζί με μαγειρική σόδα στο μίγμα. Η υπηρεσία του βιολογικού καθαρισμού χαλιών και μοκετών που προσφέρουν τα ταπητοκαθαριστήρια Magic Carpet Cleaners, περιλαμβάνει καθαρισμό και απόσμηση των χαλιών σας εξασφαλίζοντας την εγγυημένη αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών.

Πώς να καθαρίσω τις ακαθαρσίες του σκύλου ή της γάτας από το χαλί μου;

MAGIC CARPET CLEANERS

Πολλές φορές τα ζωάκια μας μπορεί να λερώσουν τα χαλιά μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν απλό τρόπο να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες επάνω στο χαλί σας. Με αρκετό χαρτί κουζίνας πιέστε πάνω στη λερωμένη περιοχή για να απορροφήσει την υγρασία. Επαναλάβετε τη διαδικασία με νέο χαρτί και πιέστε μέχρι αυτό να βγαίνει εντελώς στεγνό. Στη συνέχεια βάλτε μέσα σ’ ένα ψεκαστήρα χλιαρό νερό και λευκό ξύδι σε αναλογία δύο προς ένα. Ανακατεύστε καλά και ψεκάστε με το διάλυμα το σημείο που έχει λερωθεί. Αφού περάσουν πέντε λεπτά πάλι με χαρτί κουζίνας ή με μία καθαρή πετσέτα πιέστε ελαφρά το σημείο που έχετε ψεκάσει. Τέλος ξεβγάλετε το σημείο αυτό με καθαρό νερό και με μία στεγνή καθαρή πετσέτα ταμπονάρετε την περιοχή. Αφήστε το να στεγνώσει, χωρίς να ακουμπάει εκείνο το σημείο του χαλιού στο πάτωμα και σε μερικές ώρες θα διαπιστώσετε πως έχει καθαρίσει! Ο Βιολογικός Καθαρισμός στην Magic Carpet Cleaners προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εξαφάνιση των ακαθαρσιών και της κακοσμίας από τα κατοικίδια.

Πώς να μαζέψω τις τρίχες του κατοικίδιου μου;

MAGIC CARPET CLEANERS

Είναι σύνηθες πρόβλημα σε πολλά κατοικίδια να μαδάνε οι τρίχες τους με αποτέλεσμα να γεμίζει όλο το σπίτι τρίχες και σε σημεία που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό (χαλιά , παπλώματα, καναπέδες) και δύσκολο να καθαριστούν. Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν πρακτικό τρόπο να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό πέραν την ηλεκτρικής σκούπας που συνήθως δεν μαζεύει όλες τις τρίχες. Χρησιμοποιήστε ένα ΤΑΦ με το οποίο καθαρίζουμε τα τζάμια. Η λαστιχένια οριζόντια επιφάνειά του, θα τραβήξει όλες τις τρίχες που υπάρχουν στο χαλί ή στη μοκέτα. Καθαρίστε το και επαναλάβετε …! Η υπηρεσίες Βιολογικού Καθαρισμού που προσφέρει η Εταιρία μας περιλαμβάνει και αποχνούδωση των χαλιών σας.

Πως αντιμετωπίζω την έντονη τριχόπτωση του σκύλου ή της γάτας μου;

MAGIC CARPET CLEANERS

Συμβουλές για να καταπολεμήσετε την τρίχα των κατοικίδιών σας. Όλα τα ζώα μαδάνε, το καθένα με διαφορετικούς ρυθμούς. Είναι μία φυσική διαδικασία όπου αποβάλλουν μέρος του τριχώματός τους ώστε να αναπτυχθεί το νέο τους τρίχωμα. Ο ποιο εγκεκριμένος τρόπος καταπολέμησης της τριχόπτωσης είναι να τα κουρεύετε συχνά ώστε να αφαιρούνται οι νεκρές τρίχες πριν εμφανιστούν στα χαλιά σας. Επιπλέον το βούρτσισμα του ζώου σας είναι πολύ σημαντικό ώστε να προλάβετε τις τρίχες του πριν καταλήξουν στον καναπέ ή στο χαλί σας. Αρκετά ζώα με μακριές τρίχες θέλουν μέχρι και μέρα παρά μέρα βούρτσισμα. Το μπάνιο πέραν από άποψη υγιεινής είναι ένας τρόπος για να απομακρύνεται το τρίχωμα που επρόκειτο να αφήσει στο χώρο σας. Τέλος μπορείτε να επιλέξετε καλύμματα που τινάζονται εύκολα και να περιορίσετε τους χώρους εντός του σπιτιού που θα κυκλοφορεί το κατοικίδιο (π.χ. κρεβατοκάμαρα).

Πως καθαρίζω λεκέδες από τα χαλιά μου;

MAGIC CARPET CLEANERS

Το βασικό για τον καθαρισμό οποιουδήποτε είδος λεκέ είναι να χρησιμοποιήσετε όσο πιο άμεσα γίνεται απορροφητικά χαρτιά ή πανιά ώστε να απορροφηθεί το υγρό μέρος του λεκέ. Στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε κάποια διαλύματα, αναλόγως με το είδος του λεκέ, που θα σας εξηγήσουμε παρακάτω πως θα παρασκευάσετε. Επισημάνουμε πως ο καλύτερος τρόπος να εξαφανίσετε οποιονδήποτε λεκέ είναι να εμπιστευτείτε τα χαλιά σας στους ειδικούς. Στην Magic Carpet Cleaners προσφέρουμε Βιολογικό Καθαρισμό με εγγυημένο αποτέλεσμα στις καλύτερες τιμές.

Σε ένα μικρό μπολ βάζετε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και ¼ κουτάλι του γλυκού άχρωμο υγρό πιάτων. Με ένα σφουγγάρι ποτίζετε ελαφρώς την επιφάνεια του λεκέ ώστε το διάλυμα να πάει έως το πέλμα του χαλιού. Το αφήνετε για 5 λεπτά και στην συνέχεια τρίβεται (όχι με πολύ δύναμη) την επιφάνεια του λεκέ από έξω προς τα μέσα αρκετές φορές. Τέλος ξεβγάζετε το σαπούνι από την επιφάνεια του χαλιού με κρύο νερό και ένα σφουγγάρι.
Απλώστε πάνω από το κερί μερικές στρώσεις απορροφητικού χαρτιού. Με το σίδερο που χρησιμοποιείτε για τα ρούχα (χωρίς να είναι πολύ ζεστό) πιέστε πάνω από το χαρτί το κερί όχι με πολύ δύναμη. Το κερί θα αρχίσει να λιώνει σχεδόν αμέσως και θα το απορροφά το χαρτί.
Στην αρχή τοποθετήστε παγάκια πάνω στα σημεία που έχει πέσει τσίχλα ώστε να παγώσει. Αφού παγώσει (περίπου μετά από 3-4 λεπτά) με ένα αντικείμενο (πχ πιρούνι) προσπαθήστε να αφαιρέσετε την τσίχλα.
Με ένα νωπό σφουγγάρι με νερό τρίψτε τον λεκέ από μέσα προς τα έξω. Στην συνέχεια ρίξτε στο σημείο του λεκέ μερικές σταγόνες λευκό ξύδι. Αφήστε το για περίπου μισή ώρα και κάθε 5 λεπτά πιέζετε στο σημείο με ένα λευκό πανί. Αν δείτε ότι έχει στεγνώσει το πανί μπορείτε να ξαναπροσθέσετε ξύδι. Μετά θα δείτε ότι ο λεκές έχει αρχίσει να υποχωρεί. Για να φύγει τελείως βρέξτε ένα βαμβακερό πανί με νερό και ξανατρίψτε στο σημείο του λεκέ. Αν δείτε ότι παραμένουν υπολείμματα λεκέ ταμπονάρετε με ένα πανί και λίγο οινόπνευμα. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα σε μετάξι, μαλλί και ρεγιόν.
Με απορροφητικό χαρτί μαζέψτε το υγρό μέρος του λεκέ. Στην συνέχεια φτιάξε διάλυμα με ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού οξυζενέ και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα και ψεκάστε το διάλυμα πάνω στον λεκέ. Τρίψτε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας την επιφάνεια του λεκέ και ξεβγάλτε με άσπρη πετσέτα και νερό. Επαναλάβατε την διαδικασία έως ότου να φύγει ο λεκές. Τέλος σηκώστε την βρεγμένη επιφάνεια του χαλιού ώστε να μην ακουμπά κάτω και στεγνώστε την περιοχή.
Αρχικά αφαιρέστε με ένα αντικείμενο όση περισσότερη σάλτσα μπορεί και με αρκετό απορροφητικό χαρτί ταμπονάρετε την περιοχή του λεκέ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά ¼ κουταλιού σαπούνι πιάτων άχρωμο και 1 φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποιώντας το διάλυμα που φτιάξατε τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια του λεκέ με ένα καθαρό πανί από έξω προς το κέντρο του. Στην συνέχεια ξεβγάλετε το λεκέ και το διάλυμα με μία καθαρή πετσέτα και χλιαρό νερό.. Τέλος με απορροφητικό χαρτί σκουπίστε την υγρασία και με πιστολάκι μαλλιών στεγνώστε εντελώς την επιφάνεια.

Τι κάνω αν το χαλί μου έχει μούχλα;

MAGIC CARPET CLEANERS

Αν διαπιστώσετε πως το χαλί σας έχει πιάσει μούχλα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε το χαλί σας να είναι στεγνό. Ο μεγαλύτερος εχθρός των χαλιών είναι η υγρασία, η οποία βοηθά στην ταχύτατη ανάπτυξη της μούχλας. Για να απομακρύνεται την υγρασία φροντίστε το χαλί σας να είναι απλωμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα να φυσάει προς το χαλί ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας. Θα βοηθήσει επίσης πολύ αν το απλώσετε έξω να το βλέπει ο ήλιος. Εφόσον η υγρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα η ανάπτυξη της μούχλας θα σταματήσει. Εάν είναι σε προχωρημένο στάδιο η μούχλα συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Να θυμάστε όσο ποιο γρήγορα διαπιστώσετε ότι το χαλί σας έχει πιάσει μούχλα και απομακρύνετε την υγρασία αυξάνονται οι πιθανότητες για να την καταπολεμήσετε χωρίς να καταστραφεί το χαλί σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με ταπητοκαθαριστήριο για να το αναλάβει ένας ειδικός.

Συμβουλές για Αποθήκευση χαλιών

MAGIC CARPET CLEANERS

Όταν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τα χαλιά σας θα πρέπει να προσέξετε 2-3 απλά αλλά σημαντικά πράγματα, ώστε διατηρηθεί η φρεσκάδα τους αναλλοίωτη κατά την διάρκεια της αποθήκευσης. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ελέγξετε ότι είναι καθαρά και είναι απολύτως στεγνά. Τα τυλίγετε με μεγάλη προσοχή σε ένα ρολό και τα τοποθετείτε σε ειδικές νάιλον θήκες που πωλούνται στο εμπόριο. Μην επιχειρήσετε να διπλώσετε τα χαλιά σας, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν τα ξαναστρώσετε να έχουν δημιουργηθεί τσακίσεις και να έχει χαλάσει η εμφάνιση και η ύφανση τους. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κάποιο σκοροαπωθητικό, θα πρέπει να τυλιχθεί σε χαρτί ώστε να αποφύγετε να έρθει σε άμεση επαφή με το χαλί για να μην αφήσει λεκέ. Τέλος μην αποθηκεύετε τα χαλιά σας σε μέρος όπου έχει υγρασία. Ο χώρος που θα αποθηκευτούν πρέπει να είναι δροσερός και ξηρός και να τοποθετούνται κατά προτίμηση σε οριζόντια θέση και όχι όρθια για να μην τσακίσουν. Στις εγκαταστάσεις μας τα χαλιά φυλάσσονται συσκευασμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προστατευόμενα από την υγρασία και το εξωτερικό περιβάλλον.

6 τρόποι να αξιοποιήσετε το παλιό σας χαλί

MAGIC CARPET CLEANERS

Έχετε χαλιά που δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πια, είτε γιατί είναι πολύ παλιά ή γιατί έχουν καταστραφεί μερικώς; Σας έχουμε 6 εναλλακτικούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας χαλί, χωρίς να χρειαστεί να το πετάξετε.

Κόψτε το χαλί σε μικρά τετράγωνα και τοποθετήστε τα κάτω από τα βαριά έπιπλα που θέλετε να μετακινήσετε. Έτσι θα προστατέψετε το πάτωμα από τυχόν γρατζουνιές ή σημάδια.
Χρησιμοποιήστε κομμάτια χαλιού ή μοκέτας σαν μαξιλάρι για να προστατεύσετε τα γόνατα σας από το σκληρό έδαφος, όταν καθαρίζετε το πάτωμα, ή χαμηλά ντουλάπια και από τις λάσπες όταν κάνετε δουλειές στον κήπο.
Φτιάξτε φθηνά χαλάκια για το αυτοκίνητο σας. Για να το διατηρήσετε καθαρό μπορείτε να κόψετε κομμάτια του παλιού χαλιού σας στο σχήμα του δαπέδου του αμαξιού σας.
Κόψτε το χαλί που δε χρησιμοποιείτε στο σχήμα του πάτου της γλάστρας σας ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητες διαρροές όταν ποτίζετε τα φυτά σας.
 Χρησιμοποιήστε το σαν εμπόδιο ανάμεσα στη πόρτα για να εμποδίζει το κρύο να περάσει στον χώρο και στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
Φτιάξτε πρωτότυπα και μοντέρνα σουβέρ για τα ποτά σας.

Γιατί η καθαριότητα των χαλιών είναι σημαντική

MAGIC CARPET CLEANERS

Μια έρευνα μικροβιολογίας που δημοσιεύτηκε πριν από μερικά χρόνια έδειξε ότι τα χαλιά και οι μοκέτες των περισσότερων ανθρώπων φιλοξενούν περίπου 200.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό, το οποίο σημαίνει ότι το χαλί του μέσου σπιτιού είναι 4.000 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας. Συγκεκριμένα, τα χαλιά του σαλονιού, όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητας και υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, είναι πιθανό να φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά είδη μικροοργανισμών. Επομένως τα χαλιά μας μετατρέπονται σε εστία ανάπτυξης μικροβίων και μετάδοσης ασθενειών και αλλεργιών μεταφέροντας στον αέρα σκόνες και κατάλοιπα ρύπων. Αυτοί οι μικροοργανισμοί επιβαρύνουν τον οργανισμό ή μπορεί και να προκαλέσουν αναπνευστικές παθήσεις.

Ο εβδομαδιαίος καθαρισμός του χαλιού με την ειδική βούρτσα της ηλεκτρικής σκούπας είναι απαραίτητος, τόσο για την καθαριότητα του χώρου σας, όσο για τη δική σας υγιεινή και των ανθρώπων γύρω σας. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η βούρτσα δε μπορεί να φτάσει στο βάθος του πέλους του χαλιού και έτσι μικροβιακές κοινότητες όπως σαλμονέλα, E.coli και σταφυλόκοκκος συνεχίζουν να επιβιώνουν. Αυτό φυσικά, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με τα αγαπημένα μας χαλιά, αλλά ότι είναι αναγκαίο να ακολουθούμε τις ειδικές οδηγίες καθαρισμού.

Διπλώστε τα χαλιά σας μέχρι να ανοίξει το πέλος τους, αν παρατηρήσετε βρωμιά ή σκόνη στον κόμπο και τη ύφανση, τότε η μοκέτα ή το χαλί χρειάζεται καθάρισμα.

Βρέξτε ελαφρώς μία πετσέτα και τρίψτε την σε ένα σημείο πάνω στο χαλί προς την κατεύθυνση του πέλους. Αν η πετσέτα γεμίσει βρωμιές τότε το χαλί χρειάζεται καθάρισμα.

Σκουπίστε τα χαλιά σας με την ηλεκτρική σας σκούπα και από τις δυο μεριές, προς τη φορά του πέλους, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείστε τη σκούπα κατά πλάτος του χαλιού και όχι από πάνω προς τα κάτω, ώστε να μην πιαστούν τα κρόσσια στην σκούπα. Αν είναι μεταξωτά χρησιμοποιήστε βούρτσα χειρός από φυσικές ίνες.

Μη χρησιμοποιείτε δυνατά απορρυπαντικά πολλαπλής χρήσης διότι υπάρχει κίνδυνος ξεθωριάσματος των χρωμάτων και φθοράς του πέλους.

Αποφύγετε να απλώσετε τα χαλιά σας στον ήλιο καθώς η ακτινοβολία UV αποχρωματίζει και θαμπώνει τα σχέδια του χαλιού.

Εμπιστευτείτε τα χαλιά σας, μια φορά το χρόνο στους ειδικούς για καθαρισμό με επαγγελματικό εξοπλισμό, βιολογικό καθαρισμό ή στεγνό καθάρισμα.

Τα χαλιά μας δείχνουν σαν καινούρια για περισσότερα χρόνια.

Τα χρώματα διατηρούνται ζωηρά για περισσότερο καιρό.

Διατηρούμε καθαρό τον χώρο μας και τα μέλη του σπιτιού μας υγιή.

Επικοινωνήστε μαζί μας

1

Θα μας βρείτε

Επιδαύρου 3, Μοσχάτο Τ.Κ.18345
Τηλ.: 2109404110, 2104812745
e-mail: info@magiccarpetcleaners.gr